Menopoz yaşını genetik belirliyor

Ortalama menopoz yaşı 51 olmasına rağmen menopoz 35-58 yaşları arasında görülebilir. Genetik faktörlerin belirleyici bir etken olması sebebiyle annenin menopoz yaşı bu konuda fikir verebilir.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Mart 2016 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Menopoz yaşını genetik belirliyor

Menopozda genetik son derece önemlidir. Annenizin menopoza girme yaşı, size menopoza girme yaşınız hakkında bilgi verebilir" diyen Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, menopoz hakkında şu bilgileri verdi:

ORTALAMA İDEAL YAŞ 51'DİR

Menopoz nedir?

Menopoz, adet kanamalarının sonlanmasıdır. Adet kanaması ve adet sikluslarının bir yıl süresince olmaması menopoz olarak değerlendirilir.

KEMİK ERİMESİNİ TETİKLER

Menopoz ne zaman gerçekleşir?

Menopoz genellikle 45-55 yaşları arasından gerçekleşir. Ortalama menopoz yaşı 51 olmasına rağmen menopoz 35-58 yaşları arasında görülebilir.

Erken menopoz ne demektir?

Adet kanamalarının 40 yaşından önce kesilmesi erken menopoz olarak adlandırılır. Erken menopoz vakalarında kemik erimesi problemi erken yaşlarda başlar.

Yaşam tarzı ve vücut yapısı

Annesinin zor bir menopoz dönemi geçirmiş olması nasıl etkiler?

Kalıtım menopozda büyük rol oynar. Annenizin menopoza girme yaşı, size menopoza girme yaşınız hakkında bilgi verebilir. Bununla birlikte sigara, yaşam tarzı, vücut yapısı ve stres gibi faktörler de menopoza girme yaşını ve zorluğunu etkiler.

KANSER RİSKİ

Geç menopoz nedir?

54 yaşını geçen kadınlarda adet kanamaları devam ediyorsa geç menopozdan bahsedilir. Menopoza geç giren kadınlarda, rahim kanseri ve meme kanseri daha sık görülür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber